AKTUELLT

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka
Gamla brev

 

SOMMARBREV

Sommarvädret har i sanning varit omväxlande: Kyligt i början, rikliga regn och en nästan orientalisk hetta! Men växtligheten tog inte skada, snarare trärtom, Honungsfacelia och Blodklöver blommade som aldrig förr på det nya fältet för kultivering, men de små odlingsbäddarna fick det svårt att klara hettan. Tuppen upphäver sitt glada "kuckeliku" och fortsätter sitt sprättande på den nya marken i den förstorade hönsgården! Rena idyllen alltså.

Sr Karin gläder sig åt de koptiska systrarna Ruth  och Fibe som vi har till låns på några månader från Anafora, verkligen en skänk från ovan! Några veckor efter påsk drabbades sr Marianne av en oväntad stroke som lyckligtvis bara gav en viss afasi men tyvärr också behov av en längre tids vila.
Hjälp fick vi också från Östanbäck där br Birger och Jeanette som periodvis ryckt in med sitt kunnande bl.a med  hur man tar död på råttor i komposten, 15 st på en och samma dag.

                        Sedvanlig Midsommardagsexcursion i regnet med Mariette

 

Pingsten firade vi på sedvanligt sätt med en fin högmässa med pingstliturgi. Efter kyrkaffet hade vi en fin eftermiddag med fantastiskt bra och passade föredrag. Kristina Belfrag talade om nödvändigheten av att leva enkelt för att säkra vår framtid, Lisbet Palmgren berättade om Alsike kloster som helande miljö för traumatiserade flyktingar, och till sist Annika Asmundsen om den terapeutiska betydelsen av färg och form.
Tillsammans blev de alla tre en väldigt bra bild av vad vi vill med vår vision.
Dagen avslutades med årsmöte med St Nikolai Ideella förening under ledning av Janeric Jonsgården.

Estridsgården har fått en ny tillfällig gäst, mamma Margareta, som är där för att reparera sitt hälsotillstånd under några veckor - glädje för sr Ella- även om det har sina problem med att den ena inte hör och den andra inte ser.
Men tyvärr liksom förra sommaren kom en familj i största behov av hjälp, pappa och äldsta son dödade - tack vare det goda vädret gick det att härbärgera dem också.

En fin och glad dag blev det på Klostergården när sr Ingrid firade sin 90-årsdag med alla sina många vänner. Födelsedagen i sig var ett under, för ett par månader tidigare var det ingen som trodda att det skulle vara möjligt.
Sr Karin och sr Fibe kombinerade det med ett fint besök i Strängnäs domkyrka när de ändå passerade förbi.

Hårt drabbade av sorg blev vi både i Alsike och Uppsala när vår älskade unge vän Ylli helt oväntat blev nedslagen en fredagnatt av en yngre man. Hans liv gick inte att rädda och tyvärr inte heller den andres som senare tog sitt liv.
Två unga liv som helt i onödan gick till spillo!

Den här händelsen drabbade oss ganska hårt eftersom Ylli faktiskt var född i vårt hus och familjen stod oss väldigt nära. Då är det gott med vänner. Tack till Marie, Kristina och Mats som hjälpt oss med att få igång trädgården - och till Rickert som på tre dagar försökte göra det omöjliga att få ordning på vår djungelträdgård. Tack också till alla er andra Sverker inte minst men också Barbro, Britt-Marie, Gunnel och alla ni som hjälper oss när vi själva inte räcker till.

Nu måste vi börja tänka på arrangemangen inför den 12:e oktober. Hoppas att ni inte glömt vårt jubileumsfirande! Utan kommer ihåg att ni alla är välkomna vi börjar kl.10 med högmässa i kyrkan.