KRISTEN HANDLEDNING

 

Startsidan


Nästa sida

 

 

 

Om Jesus

Kristen tro står och faller med Jesus. Om du vill bli kristen på allvar måste du lära känna honom.

Vem är han och hur bär man sig åt?
Det är det som den följande handledningen vill hjälpa dig med.

Det första man måste förstå är att han finns NU. En rumänsk biskop berättar om en man som var marxist och som gärna diskuterade med sin kristne vän.  Du säger att han lever men hur ska jag veta det? frågade han. Vännen sa: Sätt fram en tom stol, sätt dig på en annan och börja prata med honom.

Mannen gjorde så – och sen fick ingen annan sätta sig på den stolen för den hade Jesus suttit på.

Det andra är att han finns för DIG.
En ung tjej som fått smak på kristen tro genom sin konfirmationsundervisning kände vid ett stort kristet möte att hon var utanför och alla andra innanför. På kvällen bad hon: Ge mig tro.
Under högmässan dagen därpå blev Jesusbilden på det stora triumfkrucifixer plötsligt levande och såg på henne och hon förstod att hon var älskad.

Det tredje att han KAN.
Ett söndagsskolebarn blev hånat därhemma för att hon trodde på alla ”sagorna” om de underverk evangelierna berättar. Hon svarade: Jamen Jesus är ju ingen vanlig farbror!

Det fjärde att han VILL.
Han vill men jag måste också vilja. När en ung fattig rysk emigrant satt vid sitt bord och läste Markusevangeliet för att han ville ta reda på om Jesus finns, för honom, om han vill och kan, satt Jesus där mitt emot honom.

 

 

                                                                              Tillbaka